Related Posts with Thumbnails

Wednesday, May 11, 2011

Frambuazlı Cheese Cake Tarifi ( Starbucks Tadında:))





Cheese cake denilince akan sular durur benim için, yemesine de yapmasına da bayılırım. Frambuazlı, limonlu, çikolatalı... hiç fark etmez, cheese cake olsun da, neli olursa olsun.




Öncelikle cheese cake  yapmak için  kelepçeli bir kalıba ihtiyacınız olacak.  Kalıp olmadan cheese cake yapamazsınız. Ben 22 cm lik bir kalıp kullandım.  Cheese cake için gerekli malzemeler ise şöyle:

Tabanı İçin Gerekli Malzemeler
  • 1.5 paket yulaflı biskuvi
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 75 gr tuzsuz tereyağ
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
  • Bir tatlı kaşığı tarçın
Dolgusu İçin Gerekli Malzemeler
  • 600 gr mascarpone  ya da philadelphia peyniri  ( Türkiye'de yaşayanlar suyu iyice süzülmüş labne peyniri kullanabilirler.)
  • 1 su bardağı
  • 3 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 4 yumurta
  • 200 ml krema
Frambuazlı Sos İçin 
  •  Yarım paket dondurulmuş frambuaz 
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası  
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
Limonlu Sos İçin
  • 1,5 su bardağı limonata
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası

CHEESE CAKE TABANININ HAZIRLANIŞI:
  • Bisküvileri rondodan geçirin.
  • Terayağını eritin.
  • Bisküvileri süt, eritilmiş tereyağ, ceviz ve tarçınla birlikte iyice karıştırın.
  • Yağladığınız kelepçeli kalıbınıza bisküvili karışımı boşaltıp, her tarafı eşit yükseklikte olacak şekilde bastırarak yayın.
  • Karışımı buzdolabına kaldırın.
DOLGUNUN HAZIRLANIŞI:
  • Peyniri, şekeri ve nişastayı koyu krema kıvamına gelene kadar mikser ile çırpın.
  • Ardından birer birer yumurtaları ekleyin.
  • Yumurtaları ekledikten sonra çok çırpmayın, aksi takdirde cheese cake in üzerinde çatlaklar oluşabilir.
  • En son olarak da kremayı ilave edip bir miktar daha karıştırdıktan sonra  karışımı kek kalıbındaki bisküvili tabanın üzerine döküyoruz.
  • Daha önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında cheese cake imizi 15 dakika pişirdikten sonra dereceyi 100 e düşürüp yaklaşık olarak 70 dakika pişiriyoruz.
  • Cheese cake imizi tutup hafifçe salladığımızda ortası sallanmıyorsa pişmiş demektir.
  • Cheese cake imiz soğuyup hafif ılık kıvama gelince sosumuzu üzerine döküp, buz dolabında en az 6-7 saat bekletiyoruz.
  • Vanilyalı dondurma ile de servis edebilirsiniz.
Sosun Hazırlanışı:
  • Malzemeleri ocakta pişirdikten sonra rondadan geçirin. Sosu ılıdıktan sonra aynı şekilde ılık olan cheese cake in üzerine dökün

AFİYET OLSUN






11 yorum:

Burcu said...

harika gözüküyorlar bence :)) ellerine sağlık bayıldım :)) sevgiler...

Arsızkedi said...

vay mükemmel,bence pilav yerine cheese cake yapan her yemeği yapar şeklinde çan eğrimizi yükseltsek mutfaklarımız daha neşeli olur.ben bunu yapar hepsinide yerim yani :) çok canım çekti ...

minimalist said...

çok güzel görünüyor; ben de chesscake çok severim ama sadece yerim henüz yapmayı denemedim ilk fırsatta yapacağım.

http://machuupicchu.blogspot.com/ said...

Ohaaaaaaaaaaa diyorum başka bişi demiyorum !!!!!!!!!!! Süper .Bi aydır aç bi öğrencinin bu tabloyu görmesi hiç hoş olmadı hatta hiç iyi olmadı cinnet geçirebilrim şuan o_O

Anonymous said...

okula yapıp götürücem hadi bakalım...:)

k.i.s.d. said...

Okudukça şaşırıyorum,en sevdiğim tatlı cheesecakedir ve bu da hemen her misafirime yaptığım, aynen herkesin ayılıp bayılıp tarifini istediği cheesecake. Süper ya :)

Göçebe said...

k.i.s.d cheesecake i sevmeyen var mıdır? :)

Anonymous said...

bugün 5-10 tane tarif inceledim.sizin tarifinizi yapmaya karar verdim.Çok başarılı bir cheesecake oldu.Paylaştığınız için teşekkürler

Göçebe said...

Teşekkürler Anonymous.

Anonymous said...

ben bu tarifi 2 kere kremasız yaptım onun yerine biraz daha fazla süt koydum, ve sonuç süper oldu. hem de daha hafif oldu. teşekkürler

Anonymous said...

iyi gunler tarifte bir de limonlu sos var onu frambuazli sostan once mi dokuyoruz acaba elinize saglik