Related Posts with Thumbnails

Monday, February 6, 2012

Taze Fesleğenli Ricotta ile Somon Füme Sarma





Malzemeler:
  • Bir paket somon füme
  • 100 gr ricotta ya da labne peyniri
  • Taze fesleğen, nane ya da maydanoz
  • Taze soğan
  • Havuç
  • Kapari ( Somon fümeye çok yakışıyor )
Hazırlanışı:
  • Somon fümeleri dikdörtgen şeklinde kesin.
  • Taze fesleğenleri küçük küçük doğrayıp ricottaya ekleyip, karıştırın.
  • Havuçları jülyen (uzun ve ince) doğrayın.
  • Kestiğiniz somon fümelerin arasına ricottayı sürün.
  • Daha sonra havuç ve soğanı da resimdeki gibi somonların arasına yerleştirin.
  • Her somonun arasına bir iki tane kapari doğrayıp koyun. 
  • Somonları sarıp, taze yeşil soğanla bağlayın. (Eğer  soğanlarınız kalınsa  yumuşayana kadar kaynamış suda bekletin)
Not 1: Somon füme yerine dana jambon ya da közlenmiş biber de kullanılabilir.  Bunların arasına mantar ve közlenmiş patlıcan koyup sardığınızda çok lezzetli bir aperatif olur.

5 yorum:

Griffith said...

Kedinin biri patileri uzatmış somonlara.

Yanlız bu yemek postların hep en aç anlarıma denk geliyor, çok fena oluyorum. :(

Göçebe said...

Griffith,ışınlanma keşfedilseydi hemen bir tabak gönderirdim.

Aşçı yamağı o kedicik ;) Kalite kontrol yapıyor.

Asli A. said...

Biberlisi miydi bizim yediğimiz? Tadı hala damağımda o tadın, mmmm :)) Eminim bu da çok lezzetlidir !

Göçebe said...

Evet Aslıcım. Biberli ve patlıcanlıydı sizin yediğiniz. Beğenmiş olmana gerçekten çok sevindim.

Füsun T. said...

Yemeği görmediki gözüm, o tostik ellere bayıldım. Maşallah :))